Vectrum logó Teleszámla logó
Hírek, újdonságok
2022. április 29.
A PÉTÁV Kft. új segédletet adott ki a lakossági távhőszámlák értelmezésének segítéséhez, amelyet a számlakivonatban a „Számlakibocsátói tájékoztató” – ra kattintva lehet megtekinteni. Fenti számlaértelmezési segédlet elérhető a PÉTÁV Kft. honlapján is, a következő elérhetőségen: https://www.petav.hu/storage/files/szamlamagyarazat_2022 web.pdf
2021. július 23.
Tudta ön, hogy városunkban működik Magyarország egyik legzöldebb távhőszolgáltató rendszere? Távfűtött lakásban élni így nemcsak kényelmes és biztonságos, hanem klíma- és környezetbarát is. Részletes információkért kérjük, kattintson a Számlainformációk között szereplő "Pécs a zöld távhő városa" fájlra.
2021. április 30.
A PÉTÁV Kft. új segédletet adott ki a lakossági távhőszámlák értelmezésének segítéséhez, amelyet a számlakivonatban a „Számlakibocsátói tájékoztató” – ra kattintva lehet megtekinteni.
2021. február 23.
Frisstés: A karbantartás befejeződött.

Tervezett karbantartási munkálatok céljából 2021. feb. 24-én a Teleszámla szolgáltatása napközben nem lesz elérhető. Igyekszünk a munkálatokat mielőbb befejezni és a számlák elérhetőségét újra biztosítani Önök számára. Szíves elnézésüket kérjük az ebből fakadó esetleges kellemetlenségért!
2021. január 29.
A Pétáv Kft. felhívása: Vigyázzunk a plombákra! A lakásfelújítások és átalakítások során számos olyan helyzet adódhat, amikor valamilyen okból hozzá kell nyúlni a melegvízmérő helyekhez. Fontos azonban tudni, hogy a plombákat csak a PÉTÁV Kft. szakemberei távolíthatják el, a plombák leszedésével ugyanis megszűnnek a mérés szerinti elszámolás feltételei. Ezért arra kérjük ügyfeleinket, hogy a munkálatok előtt 3-5 nappal jelentsék be az ügyfélszolgálatunkon, hogy szükségessé válik a melegvízmérő helyek átalakítása. Az időpont egyeztetést követően munkatársunk a helyszínen díj ellenében leszedi a plombákat. Kérjük, a munka befejezését követően a lehető legrövidebb időn belül kezdeményezzék a plombák visszahelyezését. A plombák visszahelyezésére jogszabályi következmények nélkül 30 nap áll rendelkezésre, mely szintén költséggel jár. Részletes információkért kérjük, kattintson a Számlainformációk között szereplő " Vigyázzunk a plombákra " fájlra.
2020. október 08.
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy a Pétáv esetében a bankkártyás fizetés a továbbiakban az OTP SimplePay rendszerén keresztül történik. A fizetési folyamatban nem történt változás, a sikeres számlakiegyenlítéshez továbbra is a bankkártya-adatokat szükséges megadni.
2020. április 30.
A PÉTÁV Kft. új segédletet adott ki a lakossági távhőszámlák értelmezésének segítéséhez, amelyet a számlakivonatban a „Számlakibocsátói tájékoztató” – ra kattintva lehet megtekinteni.
2019. október 04.
A PÉTÁV Kft. új segédletet adott ki a lakossági távhőszámlák értelmezésének segítéséhez, amelyet a számlakivonatban a „Számlakibocsátói tájékoztató”–ra kattintva lehet megtekinteni.
2019. május 31.
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy megújult a PÉTÁV Kft. honlapja, mellyel mostantól számos új szolgáltatás válik elérhetővé online. Részletes információkért kérjük, kattintson a Számlainformációk között szereplő "PÉTÁV megújult honlap" linkre.
2018. október 08.
A PÉTÁV Kft. új segédletet adott ki a lakossági távhőszámlák értelmezésének segítéséhez, amelyet a számlakivonatban a „Számlakibocsátói tájékoztató” – ra kattintva lehet megtekinteni. 2018. október 01. utáni számlákhoz a PÉTÁV Kft. új segédletet adott ki a lakossági távhőszámlák értelmezésének segítéséhez, amelyet a számlakivonatban a „Számlakibocsátói tájékoztató” – ra kattintva lehet megtekinteni.
2018. június 07.
Tisztelt Ügyfeleink! Frissítettük az Általános Szolgáltatási Feltételeinket, melyet a legutóbbi GDPR (Adatvédelmi szabályzat) alapján módosítottunk. Az új ÁSZF elérhető a következő linken: https://teleszamla.vectrum.hu/docs/aszf.pdf
2017. február 10.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy rendszerkarbantartás miatt a Teleszámla szolgáltatás 2017. február 13-án nem lesz elérhető. Megértésüket kérjük!
2017. február 01.
BANKSZÁMLASZÁM-VÁLTOZÁS!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a PÉTÁV Kft. bankszámlaszáma megváltozott. Az új bankszámlaszám a K&H Bank Zrt-nél vezetett 10402427-00029776-00000001 számú számla.
Kérjük, hogy amennyiben számláikat átutalással kívánják rendezni, azt 2017. február 01-jét követően az új bankszámlára szíveskedjenek megtenni.
2016. november 08.
A PÉTÁV Kft. új segédletet adott ki a lakossági távhőszámlák értelmezésének segítéséhez, amelyet a számlakivonatban a „Számlakibocsátói tájékoztató” – ra kattintva lehet megtekinteni.
2016. május 02.
A hulladék kezeléséről szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 2016. április 1. napjától hatályos módosításai alapján a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázásával kapcsolatos feladatok a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV), mint Koordináló szerv hatáskörébe kerültek át. A koordináló szerv megjelenésével a BIOKOM Nonprofit Kft. és a Dél-Kom Nonprofit Kft. e-számlás felhatalmazásaiban szereplő ügyfeleknek az NHKV számlájára kell befizetniük a hulladékkezelésre vonatkozó díjakat, így - amíg jogszabály másként nem rendelkezik - a közszolgáltatóknak (így a BIOKOM Nonprofit Kft.-nek és a Dél-Kom Nonprofit Kft.-nek is) megszűnik a lehetősége, hogy számláikat saját nevükben elektronikus számla formájában továbbítsák. A jogszabályokban előírtak alapján 2016. májusi számlákat a szolgáltatók már csak postai levelezés formájában juttatják el az ügyfeleik számára, elektronikus formában nem. Szeretnénk megköszönni hogy az elmúlt években szolgáltatásunkat igénybe vették és megtiszteltek bizalmukkal. Továbbra is örömmel biztosítjuk az elektronikus számla letöltési lehetőségét azon ügyfeleink számára akik a PÉTÁV Pécsi Távfűtő és/vagy a Tettye Forrásház szolgáltatásait igénybe veszik.
2016. május 02.
Tájékoztatjuk Önöket, hogy rendszerkarbantartás miatt a Teleszámla szolgáltatás 2016. május 3-án 14:00 és 16:00h között nem lesz elérhető. Szíves elnézésüket kérjük!
2014. szeptember 23.
Örömmel tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2014. szeptember 25-től a PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. által kibocsátott nem lakossági számlák elektronikus úton is igényelhetők.
Azok a nem lakossági (egyéb) fogyasztóink, akik kék-fehér nyomtatványon megjelenő számlát kapnak, regisztrációjuk során az „E-számla / Üzleti” szolgáltatást válasszák. Abban az esetben, ha számlájuk első oldalán rezsidíj csökkentésről szóló lila színű információs rész található, kérjük hogy az „E-számla / Lakossági” szolgáltatásra regisztráljanak.
2014. szeptember 17.
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Dél-Kom Nonprofit Kft átutalási számlaszáma megváltozott. Az új számlaszám a következő:
K&H Bank Zrt. 10402427-00027818-00000008 Dél-Kom Nonprofit Kft
Kérjük akik átutalással fizetnek ellenőrízzék az átutalási számlaszámot, hogy a számlafizetés zökkenőmentesen intézhető legyen.
2014. szeptember 17.
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a BIOKOM Nonprofit Kft átutalási számlaszáma megváltozott. Az új számlaszám a következő:
K&H Bank Zrt. 10402427-49525754-56491011 ​ BIOKOM Nonprofit Kft
Kérjük akik átutalással fizetnek ellenőrízzék az átutalási számlaszámot, hogy a számlafizetés zökkenőmentesen intézhető legyen.
2014. szeptember 15.
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a TETTYE FORRÁSHÁZ átutalási számlaszáma megváltozott. Az új számlaszám a következő: K&H Bank Zrt. - 10402427-00027647-00000004. Kérjük akik átutalással fizetnek ellenőrizzék az átutalási számlaszámot, hogy a számlafizetés zökkenőmentesen intézhető legyen.
Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a bankkártyás fizetési lehetőséget, mely egyszerűsíti a fizetés folyamatát. A fizetést a banki bejelentkezés nélkül, közvetlenül a TELESZÁMLA oldaláról egyszerűen el lehet intézni. A Tettye Forrásház számláinak bankkártyás fizetése jelenleg is a CIB banknál maradt, ebben nem történt változás.
2014. szeptember 15.
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a TELESZÁMLA rendszerben kézbesített elektronikus számlák esetén a Microsec zrt. hitelesítés szolgáltató által kibocsátott gyökér tanúsítványokat (https://srv.e-szigno.hu/index.php?lap=ca_hierarchia) telepíteni (importálni) szükséges annak érdekében, hogy a hitelesség ellenőrzés sikeres legyen. A szolgáltatói gyökér tanúsítványok telepítése (importálása) azt jelenti, hogy a szolgáltató által kibocsátott aláíró tanúsítványokat hitelesnek fogadja el a felhasználó, amennyiben még nem jártak le vagy vonták vissza (ezeket automatikus ellenőrzi PDF alárás esetén az Acrobat Reader is). A telepítés menete a következő az Acrobat Reader programban, miután egy elektronikus számla megjelenítésre került:
  1. A bal sávban az “Aláírások” ikon kiválasztásával meg kell jeleníteni az aláírást
  2. Az Aláírás megjelenő adatai között az “Aláírás részletek” mappát kell kinyitni és a megjelenő “Tanúsítvány részletei…” linkre kattintani
  3. A Popup ablakban a bal oldali keretben a legfelső root tanúsítványra kell kattintani (Microsec e-szigno Root CA ...)
  4. Jobb oldali keretben a Megbízhatóság fület kell kiválasztani
  5. “Hozzáadás a megbízható tanúsítványok” nyomógomb használatával kell hozzáadni a megbízható tanúsítványokhoz
  6. Megjelenő popup-ban a biztonsági kérdésre OK gombot kell választani
  7. Megjelenő Importálás popupban szintén az OK gombot kell választani
A telepítésre csak első alkalommal van szükség vagy akkor, ha a hitelesítés szolgáltató új gyökértanúsítványt bocsát ki.
2014. szeptember 15.
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2014.09.01-től a PÉTÁV Kft. által kibocsátott elektronikus számlák formátuma megváltozott: a korábbi ES3 formátum helyett PDF formátumban történik a hiteles elektronikus számlák átadása és megjelenítése.
2014. június 25.
2014. június 25-től a Délkom Kft.-nél is elindítottuk bankkártyás fizetési szolgáltatásunkat.
2014. június 05.
Örömmel értesítjük Ügyfeleinket, hogy a Biokom Kft. mellett a Dél-Kom Nonprofit Kft. által kibocsátott számlák is igényelhetők elektronikus úton.

Mostantól a Teleszámlán keresztül egy helyen tekintheti meg távhő-, víz-, és kommunális hulladék számláit.

Reméljük, ezzel egyszerűbbé tesszük az Önök mindennapjait!
2014. január 27.
2014. január 1-től a Pétáv Kft-nél új formátuma van a vevő azonosítójának (2014. január 1-jét megelőző számlákban partnerkód), ezért kérjük, hogy a számlakibocsátói regisztráció megkezdése előtt ellenőrizze azt a januári számlájának 3. oldalán a „Vevő (Fizető) azonosító” címszónál. Korábban regisztrált ügyfeleinknek a változással kapcsolatban nincs teendőjük, a változást esetükben rendszerünkön automatikusan átvezetjük.
2013. december 11.
2013. decemberétől a harmadik nagy pécsi közmű szolgáltató a Biokom Nonprofit Kft. által kibocsátott lakossági számlák is igényelhetők elektronikus úton.
2013. december 05.
A Tettye Forrásház Zrt. e-számláit 2013. december 4-től bankkártyás fizetéssel is ki tudják egyenlíteni a Teleszámla rendszeren keresztül.
2013. november 13.
2013. októbere óta a Pétáv Kft-nél új formátuma van a fogyasztási hely azonosítóknak, így kérjük regisztrációja megkezdése előtt ellenőrizze azt az októberi számláján.
2013. október 25.
A PÉTÁV Kft. azon ügyfelei között, akik 2013. november 1-je és november 30-a között váltanak e-számla szolgáltatásunkra, és elfogadják a játék szabályzatát egy laptopot sorsol ki. Bővebben az alábbi linken tájékozódhat: http://www.petav.hu/hirek
2013. október 15.
A PÉTÁV Kft. megújult számlaképéről szóló hírlevelét a számlakibocsátói tájékoztatóban találja meg.
2013. szeptember 06.
A PÉTÁV Kft. rezsicsökkentésről szóló hírlevelét a számlakibocsátói tájékoztatóban találja meg.
2013. június 11.
Június elején elindítottuk bankkártyás fizetési szolgáltatásunkat.
Jelenleg regisztrált ügyfeleink a PÉTÁV részéről kiállított számláikat tudják ilyen módon kiegyenlíteni.
2013. június 03.
Örömmel értesítjük Ügyfeleinket, hogy a második nagy pécsi közmű szolgáltató a Tettye Forrásház Zrt. által kibocsátott lakossági számlák elektronikus úton is igényelhetők.

Mostantól a Teleszámlán keresztül egy helyen tekintheti meg távhő- és vízszámláit.

Reméljük, ezzel egyszerűbbé tesszük az Önök mindennapjait!
2010. november 28.
Örömmel tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2010. december elejétől a PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. által kibocsátott lakossági számlák elektronikus úton is igényelhetők.